Followers

Pages

Friday, May 7, 2010

Renungan Malam... :-)

Hari ni aku belajar sesuatu...masa tu aku duk didalam satu dewan..Ada lah mamat ni..Mula dulu masa aku xknl dia ni,Dia ngan aku Ok jer..Tp smakin lama semakin benci aku kt die..Tp aku sabar,aku xcakap pn yg aku benci die.. walaupun bencinya aku kt die ni tp aku tahu yg aku sekarang masuk kndang kambing,,,so aku nk xnk kene lah mengembek mcm kambing..Wlaupun aku dh belajar cr mengembek ni kan..Tp die ni masih tetap anggap aku ni xpndai mengembek cm Die..Korang pn tahu kn bukan senang kalau kite ni kijang nk blajar mengembek cm die..Tp aku cuba gk blajar utk jadi kambing..Semalam,entah camane aku d lah lepak dkt die...biase lah kan kalau kambing die akan makan rumput dan bukan makan daun cm kijang..tp ad ke patut die ckp kau ni dah lar kijang,nk cmpur dngn kambing..kau tu dh lah xpandai tp nk kawan dgn kami..Mase tu aku dh mula naik berang,tp aku ttp still rileks,aku buat xtahu jer ape yg die ckp kt aku...Tengah2 aku buat x tahu tu kan,korang nk tahu,ad ke patut die ckp "kau kijang pegi bwk kawan kau tu beberapa lagi kijang p berambus..sini tempat kambing dan bukan tempat kijang"......Aku ni insan yg lemah yg hendak berkawan dengan cara baik..Aku bukan seorang yg kuat..Tp kalau sudah banyak kali ko ckp cmtu,Tok Imam pn naik angin...aku ad prinsip jgk.Prinsip aku kalau korang nk tahu,aku ni hanya boleh bersabar setakat 3 kali di hina saja.Lebih pada tu aku akan capak apa yg dh terkandung dlm fikiran aku je..kalau dh terpaksa angkat kaki n hayun tangan,aku rela walaupun aku kalah asalkan aku puas hati........Tapi kalau boleh kan,aku nak lah supaya die boleh berfikir dulu sebelum MELEPASKAN KATA2 PERIT DIDENGAR telinga..NI bukan apa, just sekadar untuk hidup lebih lama n tidak dibenci orang...
Adalah kata2 orang tua2 kt aku...Orng tua tu ckp,kalau boleh berfikir dahulu sebelum bercakap,nnti akan kene potong lidah....

Kawan2..Kt sini aku buat satu perumpamaan je yer..jangn korang salah tanggapan lak kt aku k..Xde kene mengena dengan kijang atau kambing...So hrp korang faha apa yg ingin aku sampaikan kt korang semua..

No comments:

Post a Comment

Terima kasih di atas komen anda... :)