Followers

Pages

Sunday, December 19, 2010

Bukit keluang Besut

Bukit keluang terletak di daerah besut,terengganu..Bukit Keluang ini sememangnya terkenal dgn bukit yg terletak di persisiran pantai.Jika dilihat dr puncak bukit ini pasti akan menenagkan jiwa seseorang itu.Jika seseorn=ang itu sudah sampai d besut,adalah baik jika mereka singgah sebentar di bukit keluar.Memang tidak rugi malah kita boleh menilai sejauh mana ciptaan ilahi yg begitu indah dan tiada tolok banding berbanding dgn buatan manusia.Contoh2nya spt:

Kaki bukit yg terhakis mnjadi  gua yang cntik akibat terkena air laut.
Air yg jernih d mana kita dpt lihat ikan berenang di sebalik batu karang di tepi2 pantai.
View dr atas bukit yg jelas mnunjukkan pulau2.
Dan sebagainya....

Aku pn pernah pergi kt situ beberapa kali.Maklumlah aku ni suke jalan2.So smbil berjaln smbil minum air org ckp.Adalah beberapa keping gmbr yg aku dpt tngkap.TP semua tu gmbr aku n sepupu jer lah..



Ni semasa aku n spupu duk d persisir pantai bkt keluar..Blakang tu ada gua.dan bnyak lagi gua2 yg terbentuk di kawasan itu.


Ni gmbr smasa kami berada d satu puncak bukit keluang..anda tngk kt view d blakang mereka tu terdapat sbuah pulau..Jika tidak silap aku,itu adalah pulau Rhu..


Yg dpn skali tu aku...hak3....
.

Wednesday, December 1, 2010

Jasa Bonda

Mlm ni aku dengar sebuah lagu..tajuk lagu "jasa Bonda"....
Lagu ni mmg bermakna..Aku percaya sesiapa pun yg menghayati lagu tu pasti akan meninggalkan kesan pada dirinya.Bergntung kepada cara mereka menerima sj..Bagi aku,lagu tu memberi banyak makna kepada diri aku ni.tambah2 aku ni org kampung.Cuma sekarang aku sudah belajar di negeri orang.mmg dulu semasa di kg aku selalu je buat ibu aku marah,tp kdg2 aku mngembirakannya juga.Begitu juga dgn ayahku.jasa mereka sngt besar kepada aku.Mereka lah segala2nya bagiku.
Dulu semasa aku belajar di kampungku,aku sudah mmg xnk smbung belajar,namun dgn nasihat dan kata2 mereka yng tak pernah berhenti itulah yg mnjadi kekuatan untuk aku bertekad untuk menyambung belajar.mmg dulu aku ni seorang yg pemalas.segala2 benda aku mls nk buat.namun aku ni bukan yg suka duduk rumah saja.Kata2 yg telah mmberangsangkan aku ingt smpai bila2..iaitu "angah nak ke kerja mcm mak ni yg bekerja kampung saja?"....Mak harap angah berjaya.Mak x harapkan apa2 pn,hanyalah untuk melihat angah berjaya..
Kata2 yg paling menyentuh hatiku pada masa itu.Namun kata2 itulah yg menaikkan semangaku untuk aku smbung belajar lgi...walaupun aku ni belajar dlm dunia seni,namun org kata tuah di kaki sendiri.xsemestinya belajar di dunia seni ini x de rezeki.Cuma kesungguhan yang perlu ditunjukkan...
Aku akan menghabiskan belajarku demi ibu bapaku....
For my mom n my dad, i akan berikan segulung ijazah untuk ma dan abah..insyallah...